ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ


ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΚΥΠΡΟΣ








 




 





Το χαρουπόμελο είναι το μέλι που παράγεται από τα χαρούπια που θεωρούνται μαύρος χρυσός της Κύπρου. Η παραδοσιακή αυτή μέθοδος εφαρμόζεται στις μέρες μας μόνο στο χωριό Ανώγυρα και μόνο κατά τους πιο δροσερούς μήνες μεταξύ Σεπτεμβρίου και Μαΐου, καθώς το λαστιχένιο μείγμα δε μπορεί να σχηματιστεί καλά όταν είναι ζέστη. Γι’ αυτό και θεωρείται ένα από τα πιο γλυκά και λαχταριστά γλυκά του νησιού. 

 




                                                 







                                                                        ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ

                                                                                          Περισσότερες πληροφορίες...

Υλικά
Υλικά
500 γρ. αλεύρι δυνατό (αφαιρούμε 1 φλ.)
1 φλ. αλεύρι που φουσκώνει µόνο του
1/2 κ.γλ. αλάτι
1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ.
1/4 - 1/2 φλ. ζάχαρη
1½ κ.σ. κανέλα (κοφτή)
1/2 κ.γλ. κοφτό μαστίχα κοπανισμένη
1/2 κ.γλ. κοφτό μαχλέπι κοπανισμένο
320 γραμ. χλιαρό νερό (περίπου 1½ φλ.)
400 γρ. ταχίνι
1 φλ. ζάχαρη
1½ κ.σ. κανέλα



Σχόλια