ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
Η Ισπανία (ισπανικά: España), τυπικά το Βασίλειο της Ισπανίας (ισπανικά: Reino de España), είναι κράτος της νότιας Ευρώπης που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Ιβηρικής χερσονήσου. Προς Βορρά ορίζεται από τον Βισκαϊκό κόλπο και τη Γαλλία, από την οποία τη χωρίζει η μεγάλη οροσειρά των Πυρηναίων. Επίσης, επί των Πυρηναίων και Βορειοανατολικά συνορεύει με την Ανδόρρα. Ανατολικά και νότια βρέχεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα και νοτιοδυτικά βρέχεται από τοΑτλαντικό ωκεανό. Δυτικά συνορεύει με την Πορτογαλία.
Έκταση
Η συνολική έκταση της Ισπανίας
υπολογίζεται σε 504.645[2] τ.χλμ. Εξ αυτών τα 492.162 ανήκουν στην ηπειρωτική
χώρα ενώ 4.991 στις προς Α. Βαλεαρίδες νήσους και 7.492 στις Κανάριες νήσους.
Το μεγαλύτερο μήκος αυτής από Α. προς Δ. είναι 1020 χλμ. ενώ το μέγιστο πλάτος
από Β. προς Ν. είναι 856 χλμ.
Η Ισπανία είναι ένας παράδεισος
για όσους αγαπούν το φαγητό. 11 εμβληματικά προϊόντα με μοναδική γεύση και
ποιότητα είναι αυτά που ξεχωρίζουν και καθορίζουν την ταυτότητα της ισπανικής
γαστρονομίας και κουλτούρας.
Τυριά,
ψάρια, κρασί, φρούτα & λαχανικά, ζαμπόν, κρέατα, ελαιόλαδο, αλάτι &
μπαχαρικά, γλυκά, επιτραπέζιες ελιές και ξύδι. Σ' αυτό το επεισόδιο θα
ανακαλύψουμε μερικούς από αυτούς τους θησαυρούς. Ξεκινούμε από την κεντρική
αγορά της Βαλένθια, στη συνέχεια θα επισκεφτούμε έναν ελαιοπαραγωγό κοντά στη
Σεβίλλη και τέλος ένα μαγαζί με γκουρμέ προϊόντα στην Μαδρίτη.
ΣΔΕ ΚΙΛΚΙΣ 17/3/2022 ΘΕΜΑ./ΙΣΠΑΝΙΑ
ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
ΧΑΜΟΝ-JAMON
Tο ζαμπόν ή χοιρομέρι είναι ένα από τα πιο διάσημα προϊόντα της Ισπανίας. Το ζαμπόν Serrano (του βουνού) είναι το πιο κοινό είδος και προέρχεται από λευκούς χοίρους. Ωστόσο, το πιο ακριβό είναι το Ιβηρικό Χαμόν το οποίο προέρχεται από το κρέας μαύρων χοίρων
Ισπανία: φαγητά
που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στο επόμενο ταξίδι σας!
Η ισπανική κουζίνα είναι
φημισμένη για τα χρώματα και τα αρώματά της. Ανακαλύψτε αυθεντικά φαγητά που θα ικανοποιήσουν τον
ουρανίσκο σας στην επόμενη ισπανική σας περιπλάνηση
Crema
Catalana
Φτάνουμε στα γλυκά και τι καλύτερο επιδόρπιο από την καταλανική
κρέμα; Αν σ’αρέσει η κρεμ μπρουλέ, τότε θα ξετρελαθείς. Γάλα, αυγό, βανίλια,
ζάχαρη και ξύσμα πορτοκαλιού δημιουργούν μία απίστευτη σύνθεση που
ολοκληρώνεται με την ξεροψημένη πέτσα του. Απλά μοναδική!
Ισπανική
καλοκαιρινή σαλάτα ζυμαρικών - Ensalada de ζυμαρικάΌπως και η ισπανική
σαλάτα πατάτας, τα ισπανικά ζυμαρικά έχουν μια ξεχωριστή μεσογειακή γεύση και
είναι φρέσκια και εύκολη στη γεύση. Τα ζυμαρικά, η μαγιονέζα, οι φρέσκες
ντομάτες, οι ελιές, τα τουρσιά και το κρεμμύδι ρίχνονται με λαχανικά. Προσθέστε
ένα δοχείο τόνου στο μείγμα και έχετε μια εξαιρετικά γευστική ισπανική λήψη
σαλάτας ζυμαρικών.
Τι χρειάζεστε
§
Ζυμαρικά 16 κόμμπι
§
2 μεγάλες, γεμάτες ντομάτες
§
4-5
§
Γουρκιούρι τουρσί
§
1 ιταλική πράσινη πιπεριά
§
1-6 oz
§
1-15 ουγκιά μπορεί να τεμαχιστεί ή σε
κύβους μαγειρεμένα καρότα
§
1/2 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
§
1-6 ουγκιές μπορούν να κοπούν μαύρες
ελιές
§
Κονσερβοποιημένο καλαμπόκι πυρήνα 7,5
ουγκιά
§
12 oz μαγιονέζα
§
Προαιρετικά - 2 αυγά σκληρά βρασμένα
§
Αλάτι και πιπέρι για να γευτεί
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου